Ovesná kaše s holandským kakaem a jahodovým rozvarem

Milujete kaše a chcete zkusit nějakou obměnu, s čím si je dát nebo jak je nazdobit? Zkuste jahodový rozvar.

Ingredience (1 x porce)

jahodový rozvar

Postup přípravy

  1. Jemné ovesné vločky nemusíme před vařením namáčet, vsypeme je tedy do kastrolku, zalijeme požadovaným množstvím sójového mléka a vaříme do požadované kašovité konzistence.
  2. Kaši nalijeme na talíř a posypeme holandským kakaem.
  3. V druhém kastrůlku si připravíme jahodový rozvar. Cca 10 - 15 minut na mírném stupni dusíme jahody mírně podlité vodou a oslazené. Kdo nechce, sladit nemusí.
  4. Nepoužívejte jahody tvrdé, pokud máte čerstvé, vyberte ty opravdu hodně zralé.
  5. Jahody můžeme trošku pomačkat.
  6. Nakonec kaši s kakaem polijeme jahodovým rozvarem. Je vynikající, jak se snoubí hořká chuť kakaa se sladkou chutí jahodového rozvaru.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 328.96 kcal | Protein: 14.98 g | Sacharidy: 44.53 g | z toho cukr: 16.52 g | Tuk: 8.16 g | z toho nas. MK: 1.53 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2532-ovesna-kase-s-holandskym-kakaem-a-jahodovym-rozvarem