Roláda se salkem a tvarohem

Když se řekne roláda, obvykle si představíme přeslazený a těžký máslový krém. Taková roláda nás příliš neláká. Tato je jiná. Krém je lehounký a příjemně sladkokyselý. Určitě roládu vyzkoušejte.

Ingredience (12 x porce)

Krém

Postup přípravy

  1. Vejce rozdělíme na bílek a žloutek. Bílky se špetkou soli šleháme do sněhu. V jiné míse vyšleháme žloutky s cukrem.
  2. Poté do žloutků vmícháme mouku a nakonec tuhý sníh. Sníh zamíchejte jen vařechou a opatrně. Těsto musí zůstat nadýchané.
  3. Připravíme si plech s pečícím papírem. Pečící papír ještě vymažte herou. Těsto zarovnáme na plech a dáme do rozehřáté trouby.
  4. Pečeme na 170 stupňů asi 15 až 20 minut. Úspěch rolády je právě ve správném upečení. Pokud si roládu přepečete, nepůjde vám dobře stočit. Roláda by měla být spíše světlá.
  5. Hotovou roládu nechejte asi 2 minuty zchladnout a poté ji ještě teplou smotejte. Nechejte úplně vychladnout.
  6. Mezitím připravte krém. Do změklého másla zašlehávejte ostatní suroviny.
  7. Roládu znovu rozmotejte a potřete krémem. Část krému si nechejte na natření horní strany. Smotejte a nechejte vychladit. Můžete posypat nasekanými arašídy.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 350.90 kcal | Protein: 7.26 g | Sacharidy: 37.88 g | z toho cukr: 31.65 g | Tuk: 19.15 g | z toho nas. MK: 11.57 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2531-rolada-se-salkem-a-tvarohem