Koprová polévka s bešamelem

Česká klasika může chutnat hebce a krémově, když ji připravíte na bešamelovém základu. Taková polévka zachutná i dětem, které jinak koprovku v oblibě příliš nemají.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. V hrnci rozehřejeme máslo a přidáme hladkou mouku. Rychle mícháme a až mouka mírně zhnědne, zaléváme pomalu mlékem. Umícháme na kaši.
  2. Doléváme vodou do požadovaného objemu a základ rozmícháme do hladka.
  3. Přidáme na kostičky nakrájené oškrábané brambory a sterilovaný kopr. Vaříme do změknutí brambor.
  4. Dochutíme solí, pepřem, octem a cukrem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 241.40 kcal | Protein: 5.65 g | Sacharidy: 33.12 g | z toho cukr: 4.08 g | Tuk: 8.38 g | z toho nas. MK: 5.11 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2527-koprova-polevka-s-besamelem