Česká klasika může chutnat hebce a krémově, když ji připravíte na bešamelovém základu. Taková polévka zachutná i dětem, které jinak koprovku v oblibě příliš nemají.
Ingredience (6 x porce)
Postup přípravy
V hrnci rozehřejeme máslo a přidáme hladkou mouku. Rychle mícháme a až mouka mírně zhnědne, zaléváme pomalu mlékem. Umícháme na kaši.
Doléváme vodou do požadovaného objemu a základ rozmícháme do hladka.
Přidáme na kostičky nakrájené oškrábané brambory a sterilovaný kopr. Vaříme do změknutí brambor.
Dochutíme solí, pepřem, octem a cukrem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 241.40 kcal |
Protein: 5.65 g |
Sacharidy: 33.12 g |
z toho cukr: 4.08 g |
Tuk: 8.38 g |
z toho nas. MK: 5.11 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2527-koprova-polevka-s-besamelem