Hovězí mleté maso s listovým špenátem, česnekem a smetanou s těstovinami

Velmi chutný pokrm pro milovníky těstovin vhodný na všední den i svátek.

Ingredience (3 x porce)

příloha

Postup přípravy

  1. Těstoviny si připravíme, jak jsme zvyklí nebo podle návodu na sáčku.
  2. V hlubší pánvi si necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli.
  3. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme. Restujeme, dokud se maso nezatáhne.
  4. Poté maso trošku podlijeme a necháme dusit doměkka.
  5. Až je maso měkké, malinko vzniklou omáčku zahustíme rýžovou moukou s vodou.
  6. Necháme provařit.
  7. Přidáme natrhané lístky špenátu a prolisovaný česnek.
  8. Nakonec zalijeme smetanou a prohřejeme.
  9. Servírujeme s připravenými těstovinami.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 846.72 kcal | Protein: 39.60 g | Sacharidy: 91.13 g | z toho cukr: 6.52 g | Tuk: 33.11 g | z toho nas. MK: 16.97 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2525-hovezi-mlete-maso-s-listovym-spenatem-cesnekem-a-smetanou-s-testovinami