Pikantní pomazánka z uzeného tuňáka

Krásně nadýchaná pomazánka s příjemnou pikantní chutí. Chystáme většinou na grilovací párty jako předkrm. Povšimněte si množství porcí. Pro domácí přípravu volte poloviční dávku. Hotová pomazánka naplní dózu o objemu 1 litr.

Ingredience (20 x porce)

Postup přípravy

  1. Tuňáky vytáhneme a dáme do mixovací mísy. Nálev nepoužijeme. Je nutné mít úplně změklé máslo.
  2. Přidáme ostatní ingredience a dlouze mixujeme. Mixujte několik minut, až hmota udělá pěnu.
  3. Na větší ostrost můžete přidat ještě špetku chilli. Dejte do lednice vychladit a můžeme mazat na pečivo.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 166.40 kcal | Protein: 3.89 g | Sacharidy: 1.22 g | z toho cukr: 0.87 g | Tuk: 16.46 g | z toho nas. MK: 6.54 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2521-pikantni-pomazanka-z-uzeneho-tunaka