Lasagne s mletým masem a loupanými rajčaty

Recept na výborné lasagne, na které není nutné předvařovat těstovinu. Jsou připravované na velkém pekáči a většinou je to oběd i večeře, protože se od nich nemůžeme odtrhnout.

Ingredience (10 x porce)

Postup přípravy

  1. Cibuli rozkrájíme na kostičky. Ve woku rozehřejeme olej a začneme restovat cibuli. Přidáme mleté maso a okořeníme.
  2. Restujeme na menší teplotu, dokud maso nezhnědne, důkladně promícháváme. Poté přidáme rajčata i s nálevem, rajčata na pánvi překrájíme vařechou na menší kusy. Přidáme prolisovaný česnek.
  3. Společně provaříme, dolijeme trochu vody a přidáme kečup. Směs by měla naplnit téměř celý wok. Nakonec dochutíme cukrem a solí.
  4. Na dno pekáče dáme nejprve vrstvu omáčky, pak suché plátky lasagní. Další vrstvu omáčky atd. Celkem by to mělo vyjít na 4 vrstvy lasagní. Poslední vrstva musí být omáčka, může ji být méně, ale tekutina musí pokrýt všechny těstoviny.
  5. Dáme péct pod pokličku do trouby na 160 stupňů na 25 minut. Mezitím připravíme druhou omáčku.
  6. V hrnci rozehřejeme máslo a přidáme mouku. Zamícháme, dokud mouka nezačne hnědnout. Mírně snížíme teplotu a pomalu zaléváme mlékem. Stále mícháme, omáčka musí být hladká.
  7. Do omáčky přidáme prolisovaný česnek, bazalku, oregano, sůl a pepř. Vytáhneme lasagne z trouby a zalijeme nahoře omáčkou. Dáme péct na dalších 20 minut pod pokličku.
  8. Poté zkusíme vidličkou, jestli jsou těstoviny měkké. Nakonec nasypeme nastrouhaný sýr a dáme na chvíli zapéct bez poklice na 200 stupňů, dokud horní strana nezezlátne.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 616.21 kcal | Protein: 19.87 g | Sacharidy: 45.65 g | z toho cukr: 17.38 g | Tuk: 39.60 g | z toho nas. MK: 15.28 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2518-lasagne-s-mletym-masem-a-loupanymi-rajcaty