Nakládaný česnek

Nakládaný česnek je skvělou chuťovkou, která se hodí na obložené mísy jako pikantní tečka. Je pěkně měkký a štiplavý tak akorát. Po zavaření vydrží dlouhé měsíce.

Ingredience (10 x porce)

Postup přípravy

  1. Česnek oloupeme. Připravíme si množství na 1 skleničku. Počet stroužků záleží na velikosti česneku, ale vychází to cca na 30 až 35 stroužků.
  2. Sklenici od přesnídávky nebo malé tatarky dobře umyjeme a prolijeme i s víčkem vřelou vodou. Na dno sklenice dáme pepř, nové koření a bobkový list. Dáme lžíci oleje.
  3. Dáme vařit vodu, přidáme sůl, ocet, cukr a paprikovou pastu. Nálev necháme projít varem.
  4. Do sklenice dáme česneky a zalijeme nálevem až nahoru. Pevně utáhneme víčko.
  5. Dáme do mikrovlnné trouby zavařit. Není možné zavařovat v mikrovlnné troubě jen jednu skleničku, přidáme dvě další malé zavařovací sklenice s vodou a víčky.
  6. Zapneme druhý nejvyšší stupeň a zavařujeme 3 minuty. Česnekovou skleničku pak v rukavicích vytáhneme a otočíme na víčko. Za 15 minut můžeme obrátit zpět a víčko bude zatažené. Necháme úplně vychladit a skladujeme.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 35.91 kcal | Protein: 0.80 g | Sacharidy: 4.88 g | z toho cukr: 1.40 g | Tuk: 1.51 g | z toho nas. MK: 0.20 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2516-nakladany-cesnek