Nakládaný česnek je skvělou chuťovkou, která se hodí na obložené mísy jako pikantní tečka. Je pěkně měkký a štiplavý tak akorát. Po zavaření vydrží dlouhé měsíce.
Ingredience (10 x porce)
Postup přípravy
Česnek oloupeme. Připravíme si množství na 1 skleničku. Počet stroužků záleží na velikosti česneku, ale vychází to cca na 30 až 35 stroužků.
Sklenici od přesnídávky nebo malé tatarky dobře umyjeme a prolijeme i s víčkem vřelou vodou. Na dno sklenice dáme pepř, nové koření a bobkový list. Dáme lžíci oleje.
Do sklenice dáme česneky a zalijeme nálevem až nahoru. Pevně utáhneme víčko.
Dáme do mikrovlnné trouby zavařit. Není možné zavařovat v mikrovlnné troubě jen jednu skleničku, přidáme dvě další malé zavařovací sklenice s vodou a víčky.
Zapneme druhý nejvyšší stupeň a zavařujeme 3 minuty. Česnekovou skleničku pak v rukavicích vytáhneme a otočíme na víčko. Za 15 minut můžeme obrátit zpět a víčko bude zatažené. Necháme úplně vychladit a skladujeme.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 35.91 kcal |
Protein: 0.80 g |
Sacharidy: 4.88 g |
z toho cukr: 1.40 g |
Tuk: 1.51 g |
z toho nas. MK: 0.20 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2516-nakladany-cesnek