Babetka s citrónovou polevou

Babetka je milou vzpomínkou na dětství a na babičky, které ji vždy pekly. Receptů na babetku je určitě mnoho. Tato je krásně nadýchaná a doplněná citrónovou polevou. Je pečená na plechu cca 20 x 30 a je hezky vysoká. Výborný moučník.

Ingredience (18 x porce)

Citrónová poleva

Postup přípravy

  1. Mouku smícháme s pudinky, práškem do pečiva a necháme stranou.
  2. Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Žloutky vyšleháme s cukry do pěny. Přidáme olej a zašleháme. Přidáme vodu, citrónovou šťávu a citrónovou kůru. Vše prošleháme.
  3. Bílky vyšleháme se špetkou soli do tuhého sněhu.
  4. Do žloutkové směsi zašleháme mouku s pudinky a práškem do pečiva. Nakonec vařechou opatrně vmícháme sníh.
  5. Dáme na menší plech s pečícím papírem a pečeme na 170 stupňů asi 45 minut. Necháme vychladnout.
  6. Na polevu si připravíme horkou vodu s citrónovou šťávou, šleháme šlehačem a pomalu přisypáváme cukr. Je nutné dlouhé šlehání, po několik minut. Tuhost vyzkoušejte kápnutím trošky na talířek, musí držet tvar.
  7. Ihned natíráme v tenké vrstvě na vychladlou babetku. Necháme několik hodin v chladu.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 295.62 kcal | Protein: 3.12 g | Sacharidy: 55.21 g | z toho cukr: 42.68 g | Tuk: 7.35 g | z toho nas. MK: 1.18 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2512-babetka-s-citronovou-polevou