Přírodní kotlety na pórku

Pomalu pečené šťavnaté maso získá díky pórku jemnou chuť. Hodí se k bramborové příloze nebo k rýži.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Vepřové kotlety mírně naklepeme. Z obou stran osolíme a opepříme, potřeme prolisovaným česnekem. Posypeme ostatním kořením.
  2. Necháme chvíli v pokojové teplotě.
  3. Ve velkém pekáči rozehřejeme sádlo, přidáme nadrobno nakrájený pórek a cibuli. Promícháme se sádlem.
  4. Plátky kotlety dáme na pekáč a krátce restujeme z jedné strany. Obrátíme, podlijeme trochou vody a dáme pokličku.
  5. Pečeme v troubě na 140 stupňů asi 2 hodiny.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 293.74 kcal | Protein: 35.53 g | Sacharidy: 8.76 g | z toho cukr: 2.78 g | Tuk: 12.75 g | z toho nas. MK: 4.04 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2511-prirodni-kotlety-na-porku