Drožďová polévka s fazolkami

Klasická česká polévka s charakteristickou chutí droždí. Recept našich babiček a prababiček.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Na pánvi rozehřejeme sádlo a dáme osmažit cibulku nakrájenou na kostičky. Přidáme kvasnice a dlouze restujeme. Na pánvi se droždí začne přichytávat. Poté pánev vypneme.
  2. Hrnec naplníme vodou, přidáme na kostky nakrájené brambory, vegetu a pokrájené fazolové lusky.
  3. Přivedeme k varu a vmícháme směs z pánve. Povaříme do změknutí brambor.
  4. Dochutíme solí a pepřem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 255.75 kcal | Protein: 7.36 g | Sacharidy: 28.62 g | z toho cukr: 3.82 g | Tuk: 10.42 g | z toho nas. MK: 3.92 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2507-drozdova-polevka-s-fazolkami