Klasická česká polévka s charakteristickou chutí droždí. Recept našich babiček a prababiček.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Na pánvi rozehřejeme sádlo a dáme osmažit cibulku nakrájenou na kostičky. Přidáme kvasnice a dlouze restujeme. Na pánvi se droždí začne přichytávat. Poté pánev vypneme.
Hrnec naplníme vodou, přidáme na kostky nakrájené brambory, vegetu a pokrájené fazolové lusky.
Přivedeme k varu a vmícháme směs z pánve. Povaříme do změknutí brambor.
Dochutíme solí a pepřem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 255.75 kcal |
Protein: 7.36 g |
Sacharidy: 28.62 g |
z toho cukr: 3.82 g |
Tuk: 10.42 g |
z toho nas. MK: 3.92 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2507-drozdova-polevka-s-fazolkami