Fazolová polévka s bešamelovým základem

Hladká a vynikající polévka, díky které si luštěniny oblíbí i děti. Rozmixováním se z polévky stává hustý krém plný chutí a vůně.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Fazole namočíme přes noc do studené vody. Poté dáme vařit s bujónem do změknutí. Pokud je třeba, přiléváme vodu.
  2. Brambory a mrkev oškrábeme a nakrájíme na menší kousky. Po 45 minutách vaření fazolí je přidáme do hrnce a vaříme společně.
  3. Po uvaření vyjmeme část brambor, mrkve a fazolí.
  4. V jiném hrnci rozehřejeme máslo a přidáme hladkou mouku. Necháme zpěnit. Zalijeme mlékem a rozmícháme na hustou kaši. Přidáme vývar i s obsahem. Krátce povaříme, dobře rozmícháme a rozmixujeme dohladka.
  5. Přidáme prolisovaný česnek, majoránku. Pokud je třeba osolíme a opepříme. Nakonec vrátíme odebranou část brambor, mrkve a fazolí a můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 480.97 kcal | Protein: 22.55 g | Sacharidy: 67.00 g | z toho cukr: 6.00 g | Tuk: 8.10 g | z toho nas. MK: 4.46 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2504-fazolova-polevka-s-besamelovym-zakladem