Hladká a vynikající polévka, díky které si luštěniny oblíbí i děti. Rozmixováním se z polévky stává hustý krém plný chutí a vůně.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Fazole namočíme přes noc do studené vody. Poté dáme vařit s bujónem do změknutí. Pokud je třeba, přiléváme vodu.
Brambory a mrkev oškrábeme a nakrájíme na menší kousky. Po 45 minutách vaření fazolí je přidáme do hrnce a vaříme společně.
Po uvaření vyjmeme část brambor, mrkve a fazolí.
V jiném hrnci rozehřejeme máslo a přidáme hladkou mouku. Necháme zpěnit. Zalijeme mlékem a rozmícháme na hustou kaši. Přidáme vývar i s obsahem. Krátce povaříme, dobře rozmícháme a rozmixujeme dohladka.
Přidáme prolisovaný česnek, majoránku. Pokud je třeba osolíme a opepříme. Nakonec vrátíme odebranou část brambor, mrkve a fazolí a můžeme podávat.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 480.97 kcal |
Protein: 22.55 g |
Sacharidy: 67.00 g |
z toho cukr: 6.00 g |
Tuk: 8.10 g |
z toho nas. MK: 4.46 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2504-fazolova-polevka-s-besamelovym-zakladem