Kuře na ohni
Krásné počasí vybízí ke grilování a k pobytům v přírodě. Kdo vybaví ohniště roštem, může si připravit skvělé dobroty. Třeba pečené kuře v alobalu.
Ingredience (4 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Cibuli nakrájíme na kostičky. Dáme do mísy a promícháme s olejem a prolisovaným česnekem. Kuře opláchneme.
- Rukou potřeme olejem ze všech stran, kromě vnitřní části. Vmasírujeme do něj sůl, pepř a grilovací koření.
- Zbývající část koření smícháme s cibulí v míse. Množství soli upravte podle typu grilovacího koření, některé směsi obsahují soli příliš, jiné žádnou.
- Ochucenou cibuli vložte dovnitř kuřete. Kuře ještě posypejte kmínem a pevně zabalte do několika vrstev alobalu.
- Položte na grilovací mřížku nad žhavé uhlíky z ohně. Pečte hodinu z jedné strany a druhou hodinu z druhé strany.
- Poté odbalte z alobalu a nechejte ještě dopéci kůži.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 955.17 kcal |
Protein: 66.81 g |
Sacharidy: 18.05 g |
z toho cukr: 2.44 g |
Tuk: 68.60 g |
z toho nas. MK: 3.21 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2501-kure-na-ohni