Kuře na ohni

Krásné počasí vybízí ke grilování a k pobytům v přírodě. Kdo vybaví ohniště roštem, může si připravit skvělé dobroty. Třeba pečené kuře v alobalu.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájíme na kostičky. Dáme do mísy a promícháme s olejem a prolisovaným česnekem. Kuře opláchneme.
  2. Rukou potřeme olejem ze všech stran, kromě vnitřní části. Vmasírujeme do něj sůl, pepř a grilovací koření.
  3. Zbývající část koření smícháme s cibulí v míse. Množství soli upravte podle typu grilovacího koření, některé směsi obsahují soli příliš, jiné žádnou.
  4. Ochucenou cibuli vložte dovnitř kuřete. Kuře ještě posypejte kmínem a pevně zabalte do několika vrstev alobalu.
  5. Položte na grilovací mřížku nad žhavé uhlíky z ohně. Pečte hodinu z jedné strany a druhou hodinu z druhé strany.
  6. Poté odbalte z alobalu a nechejte ještě dopéci kůži.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 955.17 kcal | Protein: 66.81 g | Sacharidy: 18.05 g | z toho cukr: 2.44 g | Tuk: 68.60 g | z toho nas. MK: 3.21 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2501-kure-na-ohni