Bramborovo-dýňové kari

Tip na netradiční lehkou večeři.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Brambory nakrájíme na kostičky. Dýni umyjeme, vyjmeme semínka a nakrájíme na kostičky. Brokolici umyjeme, rozebereme na růžičky a vaříme cca 3 minuty v osolené vodě.
  2. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Chili papričku rozkrojíme, vyjmeme semínka a najemno nakrájíme. Mrkev oloupeme, opláchneme a nahrubo nastrouháme.
  3. V pánvi na rozehřátém oleji osmažíme cibuli s česnekem, přidáme dýni, sůl a chili papričku a společně podusíme. Přidáme kari koření, římský kmín a zalijeme kokosovým mlékem. Zakryjeme poklicí a vše zlehka 8 minut podusíme.
  4. Přidáme brambory, mrkev a brokolici a společně necháme ještě cca 5 minut povařit.
  5. Servírujeme samotné, popř. s opečeným chlebem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 627.98 kcal | Protein: 11.43 g | Sacharidy: 40.87 g | z toho cukr: 17.21 g | Tuk: 45.21 g | z toho nas. MK: 28.50 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2500-bramborovo-dynove-kari