Tento recept jsem zatím zkoušela pouze jednou, ale určitě zopakuji, moc jsme si pochutnali.
Ingredience (3 x porce)
příloha
Postup přípravy
Játra si očistíme a pokrájíme na kousky.
Cibuli si nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme olej, vsypeme cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme česnek, játra a restujeme do zatažení. Zasypeme lžící mouky a restujeme dál.
Přidáme majoránkou, podlijeme vývarem a chvilku zakryté dusíme.
Poté játra osolíme, opepříme a přilijeme bílé víno. Necháme tekutinu zredukovat na sosík, nechceme přímo omáčku.
Nakonec případně ještě dosolíme a podáváme s jasmínovou rýží.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 517.49 kcal |
Protein: 34.05 g |
Sacharidy: 74.06 g |
z toho cukr: 2.29 g |
Tuk: 5.72 g |
z toho nas. MK: 1.89 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2491-veprova-jatra-na-bilem-vine-a-majorance-s-ryzi