Vepřová játra na bílém víně a majoránce s rýží

Tento recept jsem zatím zkoušela pouze jednou, ale určitě zopakuji, moc jsme si pochutnali.

Ingredience (3 x porce)

příloha

Postup přípravy

  1. Játra si očistíme a pokrájíme na kousky.
  2. Cibuli si nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme olej, vsypeme cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme česnek, játra a restujeme do zatažení. Zasypeme lžící mouky a restujeme dál.
  3. Přidáme majoránkou, podlijeme vývarem a chvilku zakryté dusíme.
  4. Poté játra osolíme, opepříme a přilijeme bílé víno. Necháme tekutinu zredukovat na sosík, nechceme přímo omáčku.
  5. Nakonec případně ještě dosolíme a podáváme s jasmínovou rýží.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 517.49 kcal | Protein: 34.05 g | Sacharidy: 74.06 g | z toho cukr: 2.29 g | Tuk: 5.72 g | z toho nas. MK: 1.89 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2491-veprova-jatra-na-bilem-vine-a-majorance-s-ryzi