Tvarohová bábovka s polevou

Skvělá bábovka, která je díky tvarohu dlouho vláčná. S čokoládovou polevou nemá chybu a milují ji nejen děti, ale i dospělí.

Ingredience (12 x porce)

Poleva

Postup přípravy

  1. Žloutky a bílky oddělíme. Žloutky vyšleháme do pěny s cukrem. Přidáme máslo a heru. Nakonec vmícháme tvaroh.
  2. Vyšleháme bílky se špetkou soli do sněhu. K máslu se žloutky přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, a nakonec vmícháme sníh.
  3. Pokud by bylo těsto příliš husté, přidáme mléko. Vlijeme do formy na bábovku.
  4. Pečeme na 170 stupňů asi 45 minut. Poté vypneme troubu a necháme ještě chvíli v teple.
  5. Hotovou vyklopíme a necháme vychladnout. Po vychladnutí poléváme polevou.
  6. Ve vodní lázni rozehřejeme heru, přidáme cukr a kakao. Hustou směs můžeme rozředit lžící mléka, ale lépe se pracuje s hustou směsí, proto s mlékem opatrně. Poléváme bábovku a necháme ztuhnout.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 504.89 kcal | Protein: 8.83 g | Sacharidy: 58.18 g | z toho cukr: 33.88 g | Tuk: 26.71 g | z toho nas. MK: 13.94 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2485-tvarohova-babovka-s-polevou