Skvělá bábovka, která je díky tvarohu dlouho vláčná. S čokoládovou polevou nemá chybu a milují ji nejen děti, ale i dospělí.
Ingredience (12 x porce)
Poleva
Postup přípravy
Žloutky a bílky oddělíme. Žloutky vyšleháme do pěny s cukrem. Přidáme máslo a heru. Nakonec vmícháme tvaroh.
Vyšleháme bílky se špetkou soli do sněhu. K máslu se žloutky přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, a nakonec vmícháme sníh.
Pokud by bylo těsto příliš husté, přidáme mléko. Vlijeme do formy na bábovku.
Pečeme na 170 stupňů asi 45 minut. Poté vypneme troubu a necháme ještě chvíli v teple.
Hotovou vyklopíme a necháme vychladnout. Po vychladnutí poléváme polevou.
Ve vodní lázni rozehřejeme heru, přidáme cukr a kakao. Hustou směs můžeme rozředit lžící mléka, ale lépe se pracuje s hustou směsí, proto s mlékem opatrně. Poléváme bábovku a necháme ztuhnout.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 504.89 kcal |
Protein: 8.83 g |
Sacharidy: 58.18 g |
z toho cukr: 33.88 g |
Tuk: 26.71 g |
z toho nas. MK: 13.94 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2485-tvarohova-babovka-s-polevou