Koláč z jogurtového těsta s broskvemi

Tento koláč je vynikající, křehký a vláčný. Vyzkoušejte.

Ingredience (10 x porce)

na drobenku

Postup přípravy

  1. V míse si promícháme sypké přísady. Poté přidáme jogurt a vejce. Vyšleháme hladké, lité těsto.
  2. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech. Poklademe ho na plátky nakrájenými broskvemi. Ovoce lze použít i kompotované.
  3. Z mouky, cukru a změklého másla si „nažmouláme“ drobenku a posypeme jí povrch koláče.
  4. Koláč pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 25 - 30 minut.
  5. Vychladlý koláč můžeme ještě pocukrovat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 216.47 kcal | Protein: 5.18 g | Sacharidy: 40.42 g | z toho cukr: 24.53 g | Tuk: 3.78 g | z toho nas. MK: 1.88 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2484-kolac-z-jogurtoveho-testa-s-broskvemi