Zeleninové špagety s hlívou a bešamelem

Bezmasá rychlovka s lahodnou bešamelovou omáčkou a krásně křupavou hlívou ústřičnou. Maso vám vůbec nebude chybět.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Nakrájíme cibuli na kostičky a dáme restovat na hlubokou pánev společně s nakrájenou hlívou ústřičnou. Restujeme do zezlátnutí cibule a změknutí hlívy.
  2. Ve vedlejším hrnci si připravíme bešamel. Rozpustíme máslo, přidáme mouku a necháme zpěnit. Zalijeme mlékem. Mléko dolévejte podle požadované hustoty omáčky, na špagety je lepší řidší směs.
  3. Do omáčky přidejte prolisovaný česnek a krátce povařte. Vypněte.
  4. Do orestované hlívy přidejte koření a zeleninovou směs. Promíchejte a restujte do změknutí.
  5. Uvařte špagety. Bešamel smíchejte s hotovou houbovo-zeleninovou směsí. Podávejte se špagetami.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 574.99 kcal | Protein: 18.05 g | Sacharidy: 78.18 g | z toho cukr: 9.86 g | Tuk: 19.29 g | z toho nas. MK: 8.78 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2483-zeleninove-spagety-s-hlivou-a-besamelem