Bezmasá rychlovka s lahodnou bešamelovou omáčkou a krásně křupavou hlívou ústřičnou. Maso vám vůbec nebude chybět.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Nakrájíme cibuli na kostičky a dáme restovat na hlubokou pánev společně s nakrájenou hlívou ústřičnou. Restujeme do zezlátnutí cibule a změknutí hlívy.
Ve vedlejším hrnci si připravíme bešamel. Rozpustíme máslo, přidáme mouku a necháme zpěnit. Zalijeme mlékem. Mléko dolévejte podle požadované hustoty omáčky, na špagety je lepší řidší směs.
Do omáčky přidejte prolisovaný česnek a krátce povařte. Vypněte.
Do orestované hlívy přidejte koření a zeleninovou směs. Promíchejte a restujte do změknutí.
Uvařte špagety. Bešamel smíchejte s hotovou houbovo-zeleninovou směsí. Podávejte se špagetami.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 574.99 kcal |
Protein: 18.05 g |
Sacharidy: 78.18 g |
z toho cukr: 9.86 g |
Tuk: 19.29 g |
z toho nas. MK: 8.78 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2483-zeleninove-spagety-s-hlivou-a-besamelem