Rychlá, jednoduchá a výborná. A hlavně... Zde se fantazii meze nekladou.
Ingredience (6 x porce)
na rajčatovou omáčku
na obložení pizzy
Postup přípravy
Do hluboké pánve vložíme rozmačkaná rajčata i se šťávou. Osolíme, opepříme, přidáme rozdrcený česnek, bylinky, rajčatový protlak a zakápneme olivovým olejem.
Za stálého míchání asi 30 minut zvolna dusíme. Pokud nám přijde omáčka hodně kyselá, můžeme malinko přisladit.
Těsto na pizzu vypracujeme z jogurtu, mouky, vajec, soli a prášku do pečiva.
Vyválíme tenkou placku a přeneseme na plech vyložený pečícím papírem.
Pizzu potřeme rajčatovou omáčkou, poklademe nadrobno krájenou šunkou a dále tím, na co máme chuť... například žampiony, ananasem, kukuřicí, ančovičkami atd.
Nakonec zasypeme sýrem.
Pečeme asi 20-25 minut v předem vyhřáté troubě na 180°C.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 338.74 kcal |
Protein: 19.40 g |
Sacharidy: 40.51 g |
z toho cukr: 6.90 g |
Tuk: 10.55 g |
z toho nas. MK: 4.68 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2480-domaci-pizza-bez-drozdi