Domácí pizza bez droždí

Rychlá, jednoduchá a výborná. A hlavně... Zde se fantazii meze nekladou.

Ingredience (6 x porce)

na rajčatovou omáčku

na obložení pizzy

Postup přípravy

  1. Do hluboké pánve vložíme rozmačkaná rajčata i se šťávou. Osolíme, opepříme, přidáme rozdrcený česnek, bylinky, rajčatový protlak a zakápneme olivovým olejem.
  2. Za stálého míchání asi 30 minut zvolna dusíme. Pokud nám přijde omáčka hodně kyselá, můžeme malinko přisladit.
  3. Těsto na pizzu vypracujeme z jogurtu, mouky, vajec, soli a prášku do pečiva.
  4. Vyválíme tenkou placku a přeneseme na plech vyložený pečícím papírem.
  5. Pizzu potřeme rajčatovou omáčkou, poklademe nadrobno krájenou šunkou a dále tím, na co máme chuť... například žampiony, ananasem, kukuřicí, ančovičkami atd.
  6. Nakonec zasypeme sýrem.
  7. Pečeme asi 20-25 minut v předem vyhřáté troubě na 180°C.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 377.30 kcal | Protein: 18.21 g | Sacharidy: 50.41 g | z toho cukr: 7.47 g | Tuk: 11.34 g | z toho nas. MK: 5.12 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2480-domaci-pizza-bez-drozdi