Kuřecí prsa plněná sušenými rajčaty, cizrnové pyré a grilovaná zelenina

Plněné prsíčko s cizrnovým pyré naprosto zbožňujeme. Vyzkoušejte, je to opravdu vynikající a určitě tím nadchnete i případnou návštěvu.

Ingredience (4 x porce)

na cizrnové pyré

grilovaná zelenina

na ozdobu

Postup přípravy

  1. Cizrnu si namočíme přes noc do 1 l vody. Druhý den ji scedíme, přilijeme čerstvou vodu a vaříme doměkka cca 50 - 60 minut.
  2. Uvařenou cizrnu rozmixujeme tyčovým mixérem na hladké pyré. Ředíme vývarem dle potřeby. Přidáme kurkumu, pepř a na oleji osmaženou cibulku. Dochutíme solí.
  3. Očištěná kuřecí prsa osolíme, opepříme a nařízneme. Do vzniklé kapsy vložíme sušená rajčata a nakrájenou čerstvou bazalku. Spíchneme párátkem.
  4. Na rozpáleném oleji zprudka opečeme dozlatova, mírně podlijeme, zakryjeme a na mírném plameni necháme dojít doměkka.
  5. Cuketu, cibuli a papriku si nakrájíme na kousky a ogrilujeme. Pokud nemáme gril, opečeme na pánvi či v troubě. Lehce osolíme.
  6. Kuřecí prsa servírujeme s cizrnovým pyré a grilovanou teplou zeleninou. Dozdobíme jakoukoli syrovou zeleninou a sušenými bylinkami.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 605.67 kcal | Protein: 56.05 g | Sacharidy: 58.71 g | z toho cukr: 14.92 g | Tuk: 10.43 g | z toho nas. MK: 1.54 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2466-kureci-prsa-plnena-susenymi-rajcaty-cizrnove-pyre-a-grilovana-zelenina