Vepřové maso v jemné omáčce s kukuřicí. Omáčka chutná nasládle po kukuřici.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
V hrnci si rozehřejeme sádlo a vsypeme cibuli nakrájenou na kostky společně s novým kořením a bobkovým listem. Opékáme do tmava.
Maso si nakrájíme na menší kousky a osolené, opepřené vložíme do hrnce. Necháme maso zatáhnout ze všech stran a zalijeme vývarem. Přikryjeme poklicí a dusíme do měkka. Asi hodinu.
V hrnku si rozmícháme moukou s vodou na řidší těstíčko a jak máme maso měkké vlijeme rozmíchanou mouku do hrnce a tím šťávu zahustíme.
Přidáme kukuřici včetně nálevu. Podle chuti osolíme.
Těstoviny si uvaříme podle návodu na obalu. Scedíme, promastíme a můžeme podávat.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 666.86 kcal |
Protein: 52.74 g |
Sacharidy: 72.08 g |
z toho cukr: 7.89 g |
Tuk: 16.84 g |
z toho nas. MK: 5.00 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2459-veprova-plec-s-kukurici-a-testovinami