Vepřová plec s kukuřicí a těstovinami

Vepřové maso v jemné omáčce s kukuřicí. Omáčka chutná nasládle po kukuřici.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. V hrnci si rozehřejeme sádlo a vsypeme cibuli nakrájenou na kostky společně s novým kořením a bobkovým listem. Opékáme do tmava.
  2. Maso si nakrájíme na menší kousky a osolené, opepřené vložíme do hrnce. Necháme maso zatáhnout ze všech stran a zalijeme vývarem. Přikryjeme poklicí a dusíme do měkka. Asi hodinu.
  3. V hrnku si rozmícháme moukou s vodou na řidší těstíčko a jak máme maso měkké vlijeme rozmíchanou mouku do hrnce a tím šťávu zahustíme.
  4. Přidáme kukuřici včetně nálevu. Podle chuti osolíme.
  5. Těstoviny si uvaříme podle návodu na obalu. Scedíme, promastíme a můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 666.86 kcal | Protein: 52.74 g | Sacharidy: 72.08 g | z toho cukr: 7.89 g | Tuk: 16.84 g | z toho nas. MK: 5.00 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2459-veprova-plec-s-kukurici-a-testovinami