Rizoto na kari

Rizoto je oblíbený pokrm pro většinu z nás. Jeho příprava je snadná a rychlá.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Propláchneme si rýži ve studené vodě a vsypeme do hrnce. V poměru jeden hrnek rýže na jeden a půl hrnku vody. Osolíme a vaříme v nezakrytém hrnci asi 16 minut.
  2. Na pánvi si rozehřejeme olej, vložíme maso nakrájené na malé kostičky, osolíme, opepříme, přidáme kari a restujeme.
  3. Po změknutí masa přidáme nakrájený pórek, nakrájenou cibuli, papriku na kostičky, chvíli opékáme a vsypeme uvařenou rýži.
  4. Do rizota nastrouháme goudu, promícháme a můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 939.77 kcal | Protein: 52.44 g | Sacharidy: 121.13 g | z toho cukr: 10.92 g | Tuk: 26.06 g | z toho nas. MK: 7.52 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2456-rizoto-na-kari