Těstoviny s tuňákem, rajčaty, rukolou a kapary
Chutný způsob, jak připravit tuňáka z konzervy.
Ingredience (2 x porce)
česnek, nakrájený na plátky - 2 stroužky
chilli paprička, nakrájená na kolečka - 1 ks
kapary - 1 lžíce
rajčata cherry, nakrájená na čtvrtiny - 4 ks
olej olivový - 2 až 3 lžíce
tuňák ve vlastní šťávě - 1 plechovka
citronová šťáva - 1 lžíce
rukola - 1 hrst
sůl - podle chuti
pepř mletý - podle chuti
špagety, nebo jiné těstoviny - 200 g
Postup přípravy
Nejprve uvařte těstoviny, vodu nevylévejte, ještě ji budeme potřebovat.
Na olivovém oleji osmahněte najednou chilli, česnek, rajčata a kapary. Asi 2-3 minuty.
Do pánve poté přidejte těstoviny, promíchejte. Přidejte ještě trošku vody z těstovin, aby se vytvořila krémová omáčka.
Nakonec odstavte, přimíchejte rukolu, zakápněte citronovou šťávou, osolte (pokud je třeba), opepřete a přimíchejte tuňáka (bez šťávy).
Podávejte dozdobené čerstvou rukolou, zakápnuté olivovým olejem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 603.06 kcal |
Protein: 28.31 g |
Sacharidy: 74.51 g |
z toho cukr: 4.29 g |
Tuk: 19.07 g |
z toho nas. MK: 2.77 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2455-testoviny-s-tunakem-rajcaty-rukolou-a-kapary