Gulášová polévka zahřeje především v zimním období. Příprava receptu není nikterak složitá, ačkoliv doba vaření je delší. Závisí na změknutí a dušení hovězího masa, proto doporučuji maso nakrájet na co nejmenší kousky. Polévku si u nás oblíbily především děti.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Nejprve si nakrájíme cibulku najemno, stejně tak si připravíme maso a brambory, které nakrájíme na co nejmenší kousky.
V hrnci si rozehřejeme olej a necháme na něm cibulku osmahnout do zlatova.
Jakmile je cibule hotová, přidáme na kousky nakrájené maso a ze všech stran zprudka osmahneme, přidáme sladkou papriku, sůl, dle chuti chilli, rozmačkaný česnek a pepř a přilejeme část připraveného hovězího vývaru tak, aby se maso dusilo.
Necháme dusit, dokud maso není téměř hotové a měkké a přidáme na kousky nakrájené brambory.
Po uvaření brambor už pouze dochutíme polévku majoránkou, promícháme a můžeme podávat. Dobrou chuť!
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 444.17 kcal |
Protein: 35.78 g |
Sacharidy: 48.31 g |
z toho cukr: 6.03 g |
Tuk: 9.45 g |
z toho nas. MK: 6.70 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2448-gulasova-polevka