Gulášová polévka

Gulášová polévka zahřeje především v zimním období. Příprava receptu není nikterak složitá, ačkoliv doba vaření je delší. Závisí na změknutí a dušení hovězího masa, proto doporučuji maso nakrájet na co nejmenší kousky. Polévku si u nás oblíbily především děti.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Nejprve si nakrájíme cibulku najemno, stejně tak si připravíme maso a brambory, které nakrájíme na co nejmenší kousky.
  2. V hrnci si rozehřejeme olej a necháme na něm cibulku osmahnout do zlatova.
  3. Jakmile je cibule hotová, přidáme na kousky nakrájené maso a ze všech stran zprudka osmahneme, přidáme sladkou papriku, sůl, dle chuti chilli, rozmačkaný česnek a pepř a přilejeme část připraveného hovězího vývaru tak, aby se maso dusilo.
  4. Necháme dusit, dokud maso není téměř hotové a měkké a přidáme na kousky nakrájené brambory.
  5. Po uvaření brambor už pouze dochutíme polévku majoránkou, promícháme a můžeme podávat. Dobrou chuť!

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 444.17 kcal | Protein: 35.78 g | Sacharidy: 48.31 g | z toho cukr: 6.03 g | Tuk: 9.45 g | z toho nas. MK: 6.70 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2448-gulasova-polevka