Kuřecí špíz s dušenou rýží

Kuřecí špíz si můžeme obměňovat podle toho, co zrovna máme v lednici. Špíz jsem doplnila o hořčicovou omáčku, která je z pikantní hořčice a má výraznou chuť.

Ingredience (2 x porce)

Hořčicová omáčka

Rýže

Postup přípravy

  1. Nejprve si dáme vařit rýži. Začneme tím, že si rýži odvážíme a přesypeme do hrnku. Budeme to potřebovat při odměření vody. Do rýže dáme 1,5 množství vody, co máme rýže v hrnku.
  2. Rýži si několikrát propláchneme. Do hrnce dáme olej a necháme zahřát. Rýži na oleji opečeme, přidáme vodu, sůl, promícháme a přikryjeme poklicí. Necháme 15 minut na mírném ohni. Poté odstavíme a necháme pod poklicí.
  3. Než se nám udělá rýže, nachystáme si maso na špízy. Maso, slaninu, papriku, cibuli si nakrájíme na kousky.
  4. Maso si osolíme, přidáme grilovací koření a začneme napichovat na špejle. Střídáme maso, slaninu papriku a cibuli. Poté špízy vložíme do rozehřáté trouby a pečeme asi 30 minut při 170°C.
  5. Aby jsme špízy neměli suché připravíme si hořčicovou omáčku. Na pánev si dáme hořčici a pomalu zahříváme, postupně přidáváme vývar a sojovou omáčku. Kořenit není třeba, omáčka je dost výrazná.
  6. Můžeme podávat. Doporučuji přidat zelný salát.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 1,050.60 kcal | Protein: 45.62 g | Sacharidy: 75.82 g | z toho cukr: 7.27 g | Tuk: 63.35 g | z toho nas. MK: 16.81 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2442-kureci-spiz-s-dusenou-ryzi