Kuřecí špíz si můžeme obměňovat podle toho, co zrovna máme v lednici. Špíz jsem doplnila o hořčicovou omáčku, která je z pikantní hořčice a má výraznou chuť.
Ingredience (2 x porce)
Hořčicová omáčka
Rýže
Postup přípravy
Nejprve si dáme vařit rýži. Začneme tím, že si rýži odvážíme a přesypeme do hrnku. Budeme to potřebovat při odměření vody. Do rýže dáme 1,5 množství vody, co máme rýže v hrnku.
Rýži si několikrát propláchneme. Do hrnce dáme olej a necháme zahřát. Rýži na oleji opečeme, přidáme vodu, sůl, promícháme a přikryjeme poklicí. Necháme 15 minut na mírném ohni. Poté odstavíme a necháme pod poklicí.
Než se nám udělá rýže, nachystáme si maso na špízy. Maso, slaninu, papriku, cibuli si nakrájíme na kousky.
Maso si osolíme, přidáme grilovací koření a začneme napichovat na špejle. Střídáme maso, slaninu papriku a cibuli. Poté špízy vložíme do rozehřáté trouby a pečeme asi 30 minut při 170°C.
Aby jsme špízy neměli suché připravíme si hořčicovou omáčku. Na pánev si dáme hořčici a pomalu zahříváme, postupně přidáváme vývar a sojovou omáčku. Kořenit není třeba, omáčka je dost výrazná.
Můžeme podávat. Doporučuji přidat zelný salát.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 1,050.60 kcal |
Protein: 45.62 g |
Sacharidy: 75.82 g |
z toho cukr: 7.27 g |
Tuk: 63.35 g |
z toho nas. MK: 16.81 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2442-kureci-spiz-s-dusenou-ryzi