Vepřová játra s anglickou slaninou
Vepřová játra na roštu jsou rychlá na přípravu a přitom tak skvěle chutnají. Doplněná o zeleninový salát a tatarskou omáčku se stávají pochoutkou.
Ingredience (2 x porce)
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Játra si nakrájíme na tenčí plátky a opepříme.
- Na pánvi si rozehřejeme sádlo a vložíme játra. Opečeme z obou stran. Pozor, aby jsme pořádně propekla. Nejlépe nechat opékat 15-20 minut.
- Před dopečením přidáme na pánev silnější plátky anglické slaniny a opečeme do křupava. Stáhneme z ohně a játra osolíme.
- Můžeme podávat s vařeným bramborem, zeleninovým salátem a doplnit tatarskou omáčkou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 481.71 kcal |
Protein: 46.25 g |
Sacharidy: 5.01 g |
z toho cukr: 0.09 g |
Tuk: 29.40 g |
z toho nas. MK: 10.52 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2439-veprova-jatra-s-anglickou-slaninou