Vepřová játra s anglickou slaninou

Vepřová játra na roštu jsou rychlá na přípravu a přitom tak skvěle chutnají. Doplněná o zeleninový salát a tatarskou omáčku se stávají pochoutkou.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Játra si nakrájíme na tenčí plátky a opepříme.
  2. Na pánvi si rozehřejeme sádlo a vložíme játra. Opečeme z obou stran. Pozor, aby jsme pořádně propekla. Nejlépe nechat opékat 15-20 minut.
  3. Před dopečením přidáme na pánev silnější plátky anglické slaniny a opečeme do křupava. Stáhneme z ohně a játra osolíme.
  4. Můžeme podávat s vařeným bramborem, zeleninovým salátem a doplnit tatarskou omáčkou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 481.71 kcal | Protein: 46.25 g | Sacharidy: 5.01 g | z toho cukr: 0.09 g | Tuk: 29.40 g | z toho nas. MK: 10.52 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2439-veprova-jatra-s-anglickou-slaninou