Houbový Kuba je oblíbený, jednoduchý recept, který jde připravit ze sušených, mražených nebo čerstvých hub.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Přes noc si namočíme houby.
Slaninu si nakrájíme na kostičky a opražíme na pánvi. Část si odděláme a použijeme na posypání hotového jídla. Do zbylé slaniny přidáme na kostky nakrájenou cibuli, houby a vše společně podusíme (asi 25 minut).
Kroupy si uvaříme v osolené vodě. Asi 25 minut. Scedíme a přidáme ke směsi s houbami. Ochutíme solí, pepřem, majoránkou a prolisovaným česnekem.
Správně by jsme teď měli dát do zapékací misky, pokapat sádlem a zapéct v troubě. Já už Kubu nezapékám a rovnou servíruji ozdobené slaninou a zeleninou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 532.75 kcal |
Protein: 8.75 g |
Sacharidy: 30.68 g |
z toho cukr: 2.42 g |
Tuk: 43.55 g |
z toho nas. MK: 15.33 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2436-houbovy-kuba-se-spekem-a-zeleninou