Houbový Kuba se špekem a zeleninou

Houbový Kuba je oblíbený, jednoduchý recept, který jde připravit ze sušených, mražených nebo čerstvých hub.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Přes noc si namočíme houby.
  2. Slaninu si nakrájíme na kostičky a opražíme na pánvi. Část si odděláme a použijeme na posypání hotového jídla. Do zbylé slaniny přidáme na kostky nakrájenou cibuli, houby a vše společně podusíme (asi 25 minut).
  3. Kroupy si uvaříme v osolené vodě. Asi 25 minut. Scedíme a přidáme ke směsi s houbami. Ochutíme solí, pepřem, majoránkou a prolisovaným česnekem.
  4. Správně by jsme teď měli dát do zapékací misky, pokapat sádlem a zapéct v troubě. Já už Kubu nezapékám a rovnou servíruji ozdobené slaninou a zeleninou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 532.75 kcal | Protein: 8.75 g | Sacharidy: 30.68 g | z toho cukr: 2.42 g | Tuk: 43.55 g | z toho nas. MK: 15.33 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2436-houbovy-kuba-se-spekem-a-zeleninou