Fazolky na smetaně s uzenou krkovičkou a bramborem

Fazolové lusky na smetaně, které není potřeba zahušťovat. Na přípravu snadné a přitom skvěle chutnají.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Cibuli si nakrájíme na kostky a vložíme do hrnce s rozehřátým máslem. Cibuli necháme změknout.
  2. Fazolové lusky scedíme, nálev si necháme v hrnku, budeme potřebovat později. Lusky přidáme do hrnce a prohřejeme. Zalijeme smetanou, podle potřeby osolíme, opepříme, dáme vegetu a muškátový oříšek. Podle potřeby přiléváme nálev z lusků.
  3. Mezitím co se nám vaří lusky si uvaříme brambory. Brambory oloupeme, osolíme, zalijeme horkou vodou a vaříme do měkka. Poté scedíme.
  4. Uzenou krkovičku si nakrájíme na plátky a opečeme na sádle na pánvi.
  5. Můžeme servírovat. Kdo chce může přidat i vařené vejce.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 1,037.21 kcal | Protein: 36.97 g | Sacharidy: 80.00 g | z toho cukr: 12.16 g | Tuk: 59.25 g | z toho nas. MK: 32.37 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2433-fazolky-na-smetane-s-uzenou-krkovickou-a-bramborem