Fazolky na smetaně s uzenou krkovičkou a bramborem
Fazolové lusky na smetaně, které není potřeba zahušťovat. Na přípravu snadné a přitom skvěle chutnají.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Cibuli si nakrájíme na kostky a vložíme do hrnce s rozehřátým máslem. Cibuli necháme změknout.
Fazolové lusky scedíme, nálev si necháme v hrnku, budeme potřebovat později. Lusky přidáme do hrnce a prohřejeme. Zalijeme smetanou, podle potřeby osolíme, opepříme, dáme vegetu a muškátový oříšek. Podle potřeby přiléváme nálev z lusků.
Mezitím co se nám vaří lusky si uvaříme brambory. Brambory oloupeme, osolíme, zalijeme horkou vodou a vaříme do měkka. Poté scedíme.
Uzenou krkovičku si nakrájíme na plátky a opečeme na sádle na pánvi.
Můžeme servírovat. Kdo chce může přidat i vařené vejce.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 1,037.21 kcal |
Protein: 36.97 g |
Sacharidy: 80.00 g |
z toho cukr: 12.16 g |
Tuk: 59.25 g |
z toho nas. MK: 32.37 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2433-fazolky-na-smetane-s-uzenou-krkovickou-a-bramborem