Typicky mexickým receptem jsou tortilly s kuřecím masem a jalapeño. V případě, že nemáte rádi až tak pálivá jídla, jalapeño můžete vynechat nebo dát pouze malé množství. Hotové plněné tortilly se namáčejí do různých druhů dipů. My jsme si vybrali česnekovo-smetanový dip a omáčku Salsa Verde, kterou koupíte již hotovou v balení.
Ingredience (6 x porce)
Masová směs
Obloha
Do tortill
Koření
Českenovo-smetanový dip
Hotové omáčky
Další
Postup přípravy
Kuřecí maso nakrájíme na malé tenké nudličky, cibuli si nakrájíme na jemno a přidáme 2 stroužky česneku. Zbydou nám ještě 2 stroužky česneku, které si necháme na přípravu smetanovočesnekového dipu.
Připravíme si olej na pánev a na rozehřátý olej vložíme cibuli, kterou osmahneme do zlatova a přidáme česnek a kuřecí tenké plátky.
Maso orestujeme ze všech stran, vypneme oheň a přidáme koření, promícháme a takto necháme na pánvi a připravíme si dip.
Na smetanovo-česnekový dip si připravíme smetanu, zbylé stroužky česneku, které rozmačkáme, pepř a sůl.
Vše pečlivě promícháme a dip je připravený.
Nakonec si připravíme tortilly. Plníme je připravenou masovou směsí, nakrájenými nebo celými kousky jalapeño - dle chuti, posypeme nastrouhaným sýrem a nakonec dochutíme rajčatovou TACO omáčkou. Tortilly srolujeme a osmahneme na rozpáleném olivovém oleji ze všech stran tak, aby byly do zlatova.
Jako oblohu připravíme rajčata a salát na talíře a tortilly jsou hotové. Přejeme dobrou chuť.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 590.39 kcal |
Protein: 37.62 g |
Sacharidy: 42.46 g |
z toho cukr: 8.88 g |
Tuk: 28.46 g |
z toho nas. MK: 14.35 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2432-tortilly-s-kurecim-masem-a-jalapeno