Tortilly s kuřecím masem a jalapeño

Typicky mexickým receptem jsou tortilly s kuřecím masem a jalapeño. V případě, že nemáte rádi až tak pálivá jídla, jalapeño můžete vynechat nebo dát pouze malé množství. Hotové plněné tortilly se namáčejí do různých druhů dipů. My jsme si vybrali česnekovo-smetanový dip a omáčku Salsa Verde, kterou koupíte již hotovou v balení.

Ingredience (6 x porce)

Masová směs

Obloha

Do tortill

Koření

Českenovo-smetanový dip

Hotové omáčky

Další

Postup přípravy

  1. Kuřecí maso nakrájíme na malé tenké nudličky, cibuli si nakrájíme na jemno a přidáme 2 stroužky česneku. Zbydou nám ještě 2 stroužky česneku, které si necháme na přípravu smetanovočesnekového dipu.
  2. Připravíme si olej na pánev a na rozehřátý olej vložíme cibuli, kterou osmahneme do zlatova a přidáme česnek a kuřecí tenké plátky.
  3. Maso orestujeme ze všech stran, vypneme oheň a přidáme koření, promícháme a takto necháme na pánvi a připravíme si dip.
  4. Na smetanovo-česnekový dip si připravíme smetanu, zbylé stroužky česneku, které rozmačkáme, pepř a sůl.
  5. Vše pečlivě promícháme a dip je připravený.
  6. Nakonec si připravíme tortilly. Plníme je připravenou masovou směsí, nakrájenými nebo celými kousky jalapeño - dle chuti, posypeme nastrouhaným sýrem a nakonec dochutíme rajčatovou TACO omáčkou. Tortilly srolujeme a osmahneme na rozpáleném olivovém oleji ze všech stran tak, aby byly do zlatova.
  7. Jako oblohu připravíme rajčata a salát na talíře a tortilly jsou hotové. Přejeme dobrou chuť.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 590.39 kcal | Protein: 37.62 g | Sacharidy: 42.46 g | z toho cukr: 8.88 g | Tuk: 28.46 g | z toho nas. MK: 14.35 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2432-tortilly-s-kurecim-masem-a-jalapeno