Vrstvený jogurtový dezert
Výborná svačinka nebo snídaně, kterou s sebou můžete vzít na cesty. Děti si ji zamilují a pochutnají si i dospělí.
Ingredience (3 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Nejprve uvaříme jahodový pudink. Do mléka dáme svařit vanilkový a třtinový cukr. Pudink vaříme asi 2 minuty a necháme trochu vychladnout.
- Mandle dáme do vroucí vody a chvíli povaříme. Přelijeme studenou vodou, oloupeme a rozpůlíme.
- Ovesné vločky opražíme na suché pánvi.
- Připravíme si uzavíratelné sklenice. První vrstva je pudink, druhá piškoty, následně jogurt, ovesné vločky, pudink, jogurt a mandle.
- Necháme v lednici několik hodin proležet.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 676.71 kcal |
Protein: 25.88 g |
Sacharidy: 78.70 g |
z toho cukr: 64.79 g |
Tuk: 28.33 g |
z toho nas. MK: 12.39 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2430-vrstveny-jogurtovy-dezert