Chlebové placky

Chlebové placky jsou výborná příloha k nejrůznějším salátům, grilovanému masu nebo pikantním fazolím. Dají se rozkrojit, naplnit a připravit jako originální chuťovky.

Ingredience (5 x porce)

Na potření

Postup přípravy

  1. Mléko mírně ohřejeme, přidáme lžičku soli a lžičku mouky. Rozdrobíme kvasnice, promícháme a necháme vzejít kvásek.
  2. V míse smícháme mouku se solí. Přidáme hotový kvásek a olivový olej. Dobře promícháme. Těsto bude mírně lepivé.
  3. Dáme jej na teplé místo vykynout. Poté rozdělíme na kuličky, co se vejdou do dlaně. Necháme kuličky alespoň 20 minut kynout pod utěrkou.
  4. Kuličky rozválíme na tenké placky. Pečeme na plechu vymazaném olivovým olejem. Pečeme na horkovzduch na 200 stupňů asi 10 až 15 minut. Placky se nafouknou.
  5. Hotové potíráme směsí olivového oleje a prolisovaného česneku. Plníme náplní nebo podáváme se saláty.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 215.17 kcal | Protein: 4.25 g | Sacharidy: 27.39 g | z toho cukr: 4.16 g | Tuk: 9.14 g | z toho nas. MK: 1.48 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2426-chlebove-placky