Kuřecí segedínský guláš

Tento recept je dietní verze oproti klasickému segedínu. Není zahuštěný moukou a je neuvěřitelně rychlý na přípravu.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Do tlakového hrnce si dáme rozpustit sádlo a na něm opečeme cibuli na kostky společně s novým kořením a bobkovým listem.
  2. Mezitím si nakrájíme maso na kousky a přidáme k cibuli. Osolíme, opepříme a maso mícháme dokud se nám nezatáhne.
  3. Zaprášíme paprikou, zalijeme vývarem a přidáme překrájené zelí.
  4. Zavřeme tlakový hrnec a jak nám začne syčet tak necháme 20 minut vařit. Poté odstavíme z plotny a necháme hrnec v klidu, dokud pára nevyprchá.
  5. Hrnec otevřeme a přidáme obě smetany. Poté můžeme dochutit a podáváme. Můžeme při podávání zdobit kysanou smetanou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 592.64 kcal | Protein: 39.29 g | Sacharidy: 15.74 g | z toho cukr: 10.97 g | Tuk: 40.27 g | z toho nas. MK: 21.04 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2413-kureci-segedinsky-gulas