Kuřecí segedínský guláš
Tento recept je dietní verze oproti klasickému segedínu. Není zahuštěný moukou a je neuvěřitelně rychlý na přípravu.
Ingredience (4 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Do tlakového hrnce si dáme rozpustit sádlo a na něm opečeme cibuli na kostky společně s novým kořením a bobkovým listem.
- Mezitím si nakrájíme maso na kousky a přidáme k cibuli. Osolíme, opepříme a maso mícháme dokud se nám nezatáhne.
- Zaprášíme paprikou, zalijeme vývarem a přidáme překrájené zelí.
- Zavřeme tlakový hrnec a jak nám začne syčet tak necháme 20 minut vařit. Poté odstavíme z plotny a necháme hrnec v klidu, dokud pára nevyprchá.
- Hrnec otevřeme a přidáme obě smetany. Poté můžeme dochutit a podáváme. Můžeme při podávání zdobit kysanou smetanou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 592.64 kcal |
Protein: 39.29 g |
Sacharidy: 15.74 g |
z toho cukr: 10.97 g |
Tuk: 40.27 g |
z toho nas. MK: 21.04 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2413-kureci-segedinsky-gulas