Kuřecí vývar se zeleninou, doplněný opečenými žampiony na másle a vaječnými nudlemi.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Kuřecí stehna si opláchneme a vložíme do hrnce, společně s cibulí, česnekem, solí, novým kořením, celým pepřem a zalijeme studenou vodou.
Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 1 hodinu.
Poté vývar scedíme a vrátíme zpět na plotnu. Přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu. A necháme chvíli vařit aby nám zelenina zůstala křupavá. Můžeme přidat vegetu.
Na pánvi si rozpustíme půlku másla a uděláme vaječné nudle. Rozšleháme si vejce v hrníčku a přidáme lněnou mouku. Poté vylijeme směs na pánev a vytvoříme omeletu.
Omeletu necháme vychladnout a nakrájíme na nudle.
Žampiony si nakrájíme na plátky a opečeme na zbytku másla.
Vše vložíme do polévky a můžeme podávat.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 427.98 kcal |
Protein: 25.69 g |
Sacharidy: 12.65 g |
z toho cukr: 6.03 g |
Tuk: 29.52 g |
z toho nas. MK: 11.66 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2410-low-carb-kureci-vyvar-s-vajecnymi-nudlemi