Low carb kuřecí vývar s vaječnými nudlemi

Kuřecí vývar se zeleninou, doplněný opečenými žampiony na másle a vaječnými nudlemi.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Kuřecí stehna si opláchneme a vložíme do hrnce, společně s cibulí, česnekem, solí, novým kořením, celým pepřem a zalijeme studenou vodou.
  2. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 1 hodinu.
  3. Poté vývar scedíme a vrátíme zpět na plotnu. Přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu. A necháme chvíli vařit aby nám zelenina zůstala křupavá. Můžeme přidat vegetu.
  4. Na pánvi si rozpustíme půlku másla a uděláme vaječné nudle. Rozšleháme si vejce v hrníčku a přidáme lněnou mouku. Poté vylijeme směs na pánev a vytvoříme omeletu.
  5. Omeletu necháme vychladnout a nakrájíme na nudle.
  6. Žampiony si nakrájíme na plátky a opečeme na zbytku másla.
  7. Vše vložíme do polévky a můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 427.98 kcal | Protein: 25.69 g | Sacharidy: 12.65 g | z toho cukr: 6.03 g | Tuk: 29.52 g | z toho nas. MK: 11.66 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2410-low-carb-kureci-vyvar-s-vajecnymi-nudlemi