Vegan boloňské špagety
Ingredience (4 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- V první řadě je potřeba si uvařit granulát předem.
- Postavíme vodu, přidáme bujón, tamari a přisypeme granulát.
- Připravíme si cibuli na kostičky.
- Až bude granulát hotov (dle návodu, cca 20 minut), scedíme a dáme stranou.
- Postavíme vodu s olejem na špagety.
- Ve větší pánvičce rozpálíme olej a cibuli necháme zesklovatět.
- Poté přidáme granulát a necháme chvilku opékat, tak minutku až dvě.
- Přidáme kečup, prolisujeme česnek (podle vlastní preference), sůl a pepř a bazalku (nebo oregáno či majoránku).
- Pokud chceme omáčku více řidčí, přidáme ještě trochu vodu.
- Uvaříme špagety, scedíme a podáváme s posypanými semínkami.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 758.18 kcal |
Protein: 33.48 g |
Sacharidy: 137.96 g |
z toho cukr: 40.51 g |
Tuk: 5.84 g |
z toho nas. MK: 1.12 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2408-vegan-bolonske-spagety