Vegan boloňské špagety

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. V první řadě je potřeba si uvařit granulát předem.
  2. Postavíme vodu, přidáme bujón, tamari a přisypeme granulát.
  3. Připravíme si cibuli na kostičky.
  4. Až bude granulát hotov (dle návodu, cca 20 minut), scedíme a dáme stranou.
  5. Postavíme vodu s olejem na špagety.
  6. Ve větší pánvičce rozpálíme olej a cibuli necháme zesklovatět.
  7. Poté přidáme granulát a necháme chvilku opékat, tak minutku až dvě.
  8. Přidáme kečup, prolisujeme česnek (podle vlastní preference), sůl a pepř a bazalku (nebo oregáno či majoránku).
  9. Pokud chceme omáčku více řidčí, přidáme ještě trochu vodu.
  10. Uvaříme špagety, scedíme a podáváme s posypanými semínkami.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 758.18 kcal | Protein: 33.48 g | Sacharidy: 137.96 g | z toho cukr: 40.51 g | Tuk: 5.84 g | z toho nas. MK: 1.12 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2408-vegan-bolonske-spagety