Polévka je vhodná pro lidi, kteří se stravují bez lepku, ale taky pro ty, kteří si hlídají svou váhu a přitom mají chuť na gulášovku.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
V hrnci si rozehřejeme olej a přidáme cibuli nakrájenou na kostičky, společně s novým kořením a bobkovým listem.
Po opečení, přidáme mleté kuřecí maso a vše společně opečeme.
Zaprášíme paprikou a zalijeme zeleninovým vývarem. Necháme vařit asi 20 minut. Kdo chce může přidat brambory na kostky a vařit společne. Já si vařím brambory zvlášť, protože je vařím i se slupkou.
Po uvaření odstavíme z plotny a dochutíme česnekem, majoránkou, solí, pepřem a vegetou.
Při podávání vložím brambory ve slupce a můžeme ozdobit jarní cibulkou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 291.37 kcal |
Protein: 23.85 g |
Sacharidy: 40.00 g |
z toho cukr: 7.44 g |
Tuk: 2.13 g |
z toho nas. MK: 0.66 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2406-gulasova-polevka-z-kureciho-masa