Frittata se žampiony

Výtečná italská kuchyně nás inspiruje při přípravě mnoha pokrmů. Vyměňte smaženou vaječnou omeletu za křehkou a pomalu připravenou frittatu.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájíme na drobnější kostičky. Na pánev dáme trochu olivového oleje a orestujeme cibuli.
  2. Mezitím očistíme a nakrájíme žampiony. Přidáme k cibuli a promícháme. Necháme změknout.
  3. V misce rozšleháme vejce, přidáme sůl, pepř, oregano. Směsí zalejeme cibuli a žampiony. Snížíme teplotu.
  4. Jakmile je hotová jedna strana, opatrně obrátíme. Můžete si pomoci druhou pánví a jen frittatu přehodit. Doděláme a podáváme se salátem.
  5. Správně by měla uvnitř zůstat vláčná a měkká.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 187.63 kcal | Protein: 15.34 g | Sacharidy: 5.84 g | z toho cukr: 3.31 g | Tuk: 10.65 g | z toho nas. MK: 3.49 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2391-frittata-se-zampiony