Na směs po čínsku se hodí jakékoliv maso, které máte rádi. Můžete vyzkoušet třeba kuřecí srdíčka a doplnit čínskými nudlemi.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Kuřecí srdíčka si opláchneme a dáme vařit do tlakového hrnce asi 40 minut.
Po uvaření odkrojíme ze srdíček nepěkné konce a srdíčka rozpůlíme. Poté můžeme naložit do koření.
Nejprve osolíme, přidáme čínské koření, olej a sojovou omáčku, je lepší nechat chvíli odležet. Mezi tím si připravíme čínské nudle podle návodu na obalu.
Rozpálíme pánev s olejem a srdíčka zprudka orestujeme. Do pánve přidáme všechnu zeleninu nakrájenou na proužky, plátky česneku a plátky oloupaného zázvoru.
Vše společně opečeme do křupava a přimícháme čínské nudle. Případně dochutíme sojovou omáčkou a můžeme podávat.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 521.79 kcal |
Protein: 32.32 g |
Sacharidy: 58.29 g |
z toho cukr: 6.62 g |
Tuk: 15.13 g |
z toho nas. MK: 4.46 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2386-kureci-srdicka-po-cinsku