Krůtí kousky s omáčkou a rýží

Netradiční ingredience v lahodném spojení chutí. Pokud už vás nebaví běžná kombinace pečené maso + příloha, zkuste přidat tuhle "omáčku" a budete mile překvapeni.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Na pánvi rozpustíme přepuštěné máslo, přidáme nakrájenou cibuli a kousky krůtích prsou. Vše osolíme, opepříme, přidáme tymián a řádně zamícháme. Vše podlijeme hrnkem vody a přiklopíme pokličkou. Dusíme po dobu 30 min a občas směs promícháváme.
  2. Než budou krůtí kousky hotové, dáme vařit rýži dle pokynů na obalu.
  3. Mezitím v rendlíku rozpustíme trochu přepuštěného másla, přidáme kečup, prolisovaný česnek, kukuřici a vše promícháme.
  4. Vše servírujeme společně na talíři a teplé.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 544.51 kcal | Protein: 41.89 g | Sacharidy: 77.25 g | z toho cukr: 8.95 g | Tuk: 6.09 g | z toho nas. MK: 2.59 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2383-kruti-kousky-s-omackou-a-ryzi