Pikantní masové škvarky
Masové škvarky jsou pochoutkou k pivu a vínu. Škvarky jsou z vepřového bůčku s pikantním kořením.
Ingredience (8 x porce)
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Vepřový bůček si opláchneme a nakrájíme na větší kostky.
- Přidáme všechno koření a důkladně promícháme.
- Maso dáme do pekáče, podlijeme asi 200 ml vody a dáme do trouby péct. Nejlépe na 180 stupňů. Během pečení mícháme.
- Po upečení do požadované barvy, maso vyjmeme a sádlo slijeme zvlášť.
- Můžeme podávat ještě teplé s čerstvým pečivem, kyselou okurkou, nakládanými cibulkami, hořčicí. Cokoliv se vám hodí k chuti.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 780.40 kcal |
Protein: 14.16 g |
Sacharidy: 0.54 g |
z toho cukr: 0.05 g |
Tuk: 79.58 g |
z toho nas. MK: 29.01 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2382-pikantni-masove-skvarky