Pikantní masové škvarky

Masové škvarky jsou pochoutkou k pivu a vínu. Škvarky jsou z vepřového bůčku s pikantním kořením.

Ingredience (8 x porce)

Postup přípravy

  1. Vepřový bůček si opláchneme a nakrájíme na větší kostky.
  2. Přidáme všechno koření a důkladně promícháme.
  3. Maso dáme do pekáče, podlijeme asi 200 ml vody a dáme do trouby péct. Nejlépe na 180 stupňů. Během pečení mícháme.
  4. Po upečení do požadované barvy, maso vyjmeme a sádlo slijeme zvlášť.
  5. Můžeme podávat ještě teplé s čerstvým pečivem, kyselou okurkou, nakládanými cibulkami, hořčicí. Cokoliv se vám hodí k chuti.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 780.40 kcal | Protein: 14.16 g | Sacharidy: 0.54 g | z toho cukr: 0.05 g | Tuk: 79.58 g | z toho nas. MK: 29.01 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2382-pikantni-masove-skvarky