Vaječný řízek s bramborovou kaší

Vaječný řízek je ideální pro rychlou a levnou večeři. Pokud máte na tento pokrm domácí vejce, o to lepší ještě bude jeho chuť.

Ingredience (1 x porce)

Bramborová kaše

Postup přípravy

  1. Rozpálíme si na pánvi sádlo a posypeme pánev strouhankou. Na strouhanku rozklepneme vejce, osolíme a opepříme. Vejce posypeme i z vrchní strany strouhankou.
  2. Necháme pořádně opéct ze spodní strany a poté otočíme. Takhle opečeme i z druhé strany a máme hotový vaječný řízek.
  3. Z uvařených brambor slijeme vodu, přidáme máslo a rozmačkáme na bramborovou kaši, přilijeme horké mléko a vyšleháme na kaši. Kaši případně dosolíme.
  4. Na talíř nandáme kaši a řízek, dozdobíme třeba kyselou okurkou a můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 1,194.22 kcal | Protein: 37.25 g | Sacharidy: 144.08 g | z toho cukr: 15.52 g | Tuk: 46.13 g | z toho nas. MK: 17.67 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2379-vajecny-rizek-s-bramborovou-kasi