Vaječný řízek je ideální pro rychlou a levnou večeři. Pokud máte na tento pokrm domácí vejce, o to lepší ještě bude jeho chuť.
Ingredience (1 x porce)
Bramborová kaše
Postup přípravy
Rozpálíme si na pánvi sádlo a posypeme pánev strouhankou. Na strouhanku rozklepneme vejce, osolíme a opepříme. Vejce posypeme i z vrchní strany strouhankou.
Necháme pořádně opéct ze spodní strany a poté otočíme. Takhle opečeme i z druhé strany a máme hotový vaječný řízek.
Z uvařených brambor slijeme vodu, přidáme máslo a rozmačkáme na bramborovou kaši, přilijeme horké mléko a vyšleháme na kaši. Kaši případně dosolíme.
Na talíř nandáme kaši a řízek, dozdobíme třeba kyselou okurkou a můžeme podávat.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 1,194.22 kcal |
Protein: 37.25 g |
Sacharidy: 144.08 g |
z toho cukr: 15.52 g |
Tuk: 46.13 g |
z toho nas. MK: 17.67 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2379-vajecny-rizek-s-bramborovou-kasi