Štafličky s karamelovým krémem

Nadýchaný dezert, který si jistě ihned oblíbíte. Nejlépe chutná druhý den, dobře vychlazený.

Ingredience (10 x porce)

Krém

Na ozdobení

Postup přípravy

  1. Připravíme odpalované těsto. Rozehřejeme vodu se solí a tukem, přivedeme k varu. Snížíme teplotu a postupně přimícháváme mouku. Hotové těsto odpalujeme v hrnci asi 5 minut.
  2. Necháme zchladnout a zapracujeme, vždy jednotlivě, vejce. Dáme do cukrářského sáčku a na plech s pečícím papírem stříkáme vždy dva pruhy, těsně vedle sebe. Mezi štafličkami děláme rozestupy, hezky naskočí.
  3. Oba plechy dáme péct na horkovzduch, na 180 stupňů asi na 20 minut.
  4. Necháme vychladnout, rozkrojíme, plníme krémem a máčíme v čokoládě. Necháme v lednici do druhého dne.
  5. Na krém vyšlehejte karamelové salko s máslem a nechejte chvíli v lednici. Lépe se pracuje s mírně vychlazeným krémem. Salka použijte asi 2/3 plechovky.
  6. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a štafličky namáčejte buď naplněné krémem, nebo jen horní část dezertu a znovu přiklopte.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 529.19 kcal | Protein: 7.86 g | Sacharidy: 38.20 g | z toho cukr: 25.63 g | Tuk: 39.12 g | z toho nas. MK: 17.61 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2373-staflicky-s-karamelovym-kremem