Kapustová polévka je dělaná jako krém. Na konci jsem přidala kousky kapusty a opečenou slaninu na pánvi. Není zahuštěná moukou.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
V hrnci si rozehřejeme sádlo a opečeme cibuli na kostky. Poté přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu a nakrájenou kapustu. Vše společně orestujeme. Trochu nakrájené kapusty si necháme na přidání do krému.
Zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme do měkka. Po uvaření odstavíme ze sporáku a rozmixujeme tyčovým mixérem na krém.
Po rozmixování prolisujeme do polévky, česnek, dochutíme solí, pepřem a vegetou.
Přidáme na drobno nakrájené syrové kousky kapusty. Na pánvi opečeme nudličky anglické slaniny a můžeme podávat.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 469.91 kcal |
Protein: 15.16 g |
Sacharidy: 17.22 g |
z toho cukr: 6.90 g |
Tuk: 35.79 g |
z toho nas. MK: 17.32 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2368-kapustova-polevka-s-opecenou-slaninou