Kapustová polévka s opečenou slaninou

Kapustová polévka je dělaná jako krém. Na konci jsem přidala kousky kapusty a opečenou slaninu na pánvi. Není zahuštěná moukou.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. V hrnci si rozehřejeme sádlo a opečeme cibuli na kostky. Poté přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu a nakrájenou kapustu. Vše společně orestujeme. Trochu nakrájené kapusty si necháme na přidání do krému.
  2. Zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme do měkka. Po uvaření odstavíme ze sporáku a rozmixujeme tyčovým mixérem na krém.
  3. Po rozmixování prolisujeme do polévky, česnek, dochutíme solí, pepřem a vegetou.
  4. Přidáme na drobno nakrájené syrové kousky kapusty. Na pánvi opečeme nudličky anglické slaniny a můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 469.91 kcal | Protein: 15.16 g | Sacharidy: 17.22 g | z toho cukr: 6.90 g | Tuk: 35.79 g | z toho nas. MK: 17.32 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2368-kapustova-polevka-s-opecenou-slaninou