Plněná vejce jsou vhodná jako lehký předkrm. Pomazánka je pikantní a má výraznou chuť.
Ingredience (3 x porce)
Postup přípravy
Uvařená vejce oloupeme, rozkrojíme na půl a vyndáme žloutky.
Žloutky si vložíme do misky společně se žervé, máslem a uherákem. Tyčovým mixérem rozmixujeme do pěny. Kdo chce, může ochutit, já jsem už nic nepřidávala, potraviny jsou dost výrazné.
Na talíř si nachystáme listy ledového salátu a prázdná vejce. Pěnu si dáme do zdobícího sáčku a vejce naplníme.
Naplněná vejce ozdobíme červenou paprikou, jarní cibulkou a dáme vychladit do lednice. Po ztuhnutí můžeme podávat.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 260.79 kcal |
Protein: 11.61 g |
Sacharidy: 4.32 g |
z toho cukr: 3.70 g |
Tuk: 31.01 g |
z toho nas. MK: 16.58 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2367-vejce-plnena-uherskou-penou