Vejce plněná uherskou pěnou

Plněná vejce jsou vhodná jako lehký předkrm. Pomazánka je pikantní a má výraznou chuť.

Ingredience (3 x porce)

Postup přípravy

  1. Uvařená vejce oloupeme, rozkrojíme na půl a vyndáme žloutky.
  2. Žloutky si vložíme do misky společně se žervé, máslem a uherákem. Tyčovým mixérem rozmixujeme do pěny. Kdo chce, může ochutit, já jsem už nic nepřidávala, potraviny jsou dost výrazné.
  3. Na talíř si nachystáme listy ledového salátu a prázdná vejce. Pěnu si dáme do zdobícího sáčku a vejce naplníme.
  4. Naplněná vejce ozdobíme červenou paprikou, jarní cibulkou a dáme vychladit do lednice. Po ztuhnutí můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 260.79 kcal | Protein: 11.61 g | Sacharidy: 4.32 g | z toho cukr: 3.70 g | Tuk: 31.01 g | z toho nas. MK: 16.58 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2367-vejce-plnena-uherskou-penou