Kávová srdíčka s máslovým krémem máčená v čokoládě a mletých oříšcích

Tato kávová srdíčka doporučuji péct alespoň dva týdny před konzumací, potřebují více času na změknutí. A nemusíte je péct pouze na vánoce, ale třeba i na velikonoce či na jakoukoliv oslavu.

Ingredience (45 x porce)

na krém

na namáčení slepeného cukroví

na obalení

Postup přípravy

  1. Z uvedených surovin si zpracujeme těsto a necháme alespoň dvě hodiny v chladu odpočinout.
  2. Poté si vyválíme plát a vykrajujeme srdíčka.
  3. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů dorůžova.
  4. Slepujeme máslovým krémem, který si připravíme velmi jednoduše. Vyšleháme moučkový cukr s vaječným žloutkem a poté zašleháme změklé máslo.
  5. Slepené cukroví máčíme z poloviny v čokoládové polevě, kterou si připravíme ve vodní lázni z čokolády na vaření a Omegy. Nakonec čokoládovou polovinu obalíme v mletých oříšcích.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 139.30 kcal | Protein: 1.35 g | Sacharidy: 10.60 g | z toho cukr: 5.75 g | Tuk: 10.17 g | z toho nas. MK: 5.47 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2362-kavova-srdicka-s-maslovym-kremem-macena-v-cokolade-a-mletych-oriscich