Kávová srdíčka s máslovým krémem máčená v čokoládě a mletých oříšcích
Tato kávová srdíčka doporučuji péct alespoň dva týdny před konzumací, potřebují více času na změknutí. A nemusíte je péct pouze na vánoce, ale třeba i na velikonoce či na jakoukoliv oslavu.
Ingredience (45 x porce)
nebo
na krém
na namáčení slepeného cukroví
na obalení
Postup přípravy
Z uvedených surovin si zpracujeme těsto a necháme alespoň dvě hodiny v chladu odpočinout.
Poté si vyválíme plát a vykrajujeme srdíčka.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů dorůžova.
Slepujeme máslovým krémem, který si připravíme velmi jednoduše. Vyšleháme moučkový cukr s vaječným žloutkem a poté zašleháme změklé máslo.
Slepené cukroví máčíme z poloviny v čokoládové polevě, kterou si připravíme ve vodní lázni z čokolády na vaření a Omegy. Nakonec čokoládovou polovinu obalíme v mletých oříšcích.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 139.30 kcal |
Protein: 1.35 g |
Sacharidy: 10.60 g |
z toho cukr: 5.75 g |
Tuk: 10.17 g |
z toho nas. MK: 5.47 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2362-kavova-srdicka-s-maslovym-kremem-macena-v-cokolade-a-mletych-oriscich