Květáková polévka s vejcem a slaninou
Květáková polévka, která není zahuštěná moukou, a proto je vhodná i pro lidi, kteří se stravují low carb a nebo bez lepku.
Ingredience (4 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- V hrnci si rozehřejeme sádlo, opečeme cibuli na kostičky, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu a květák nasekaný na kousky.
- Po opražení zalijeme vývarem a přikryjeme poklicí. Necháme vařit asi 15 minut.
- Poté odstavíme a přidáme tavený sýr, smetanu, sůl, vegetu, česnek a mixérem rozmixujeme na krém.
- Plátky slaniny si opečeme. Vařené vejce oloupeme a můžeme podávat.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 648.94 kcal |
Protein: 22.10 g |
Sacharidy: 17.40 g |
z toho cukr: 10.54 g |
Tuk: 54.08 g |
z toho nas. MK: 24.92 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2354-kvetakova-polevka-s-vejcem-a-slaninou