Kuřecí prsa na kari a pórku s rýží

Nemáte čas ani chuť na dlouhé vyvařování? Kuřecí kousky na kari, pórku a zjemněné smetanou máte hotové raz dva.

Ingredience (4 x porce)

jako příloha

Postup přípravy

  1. Očištěná kuřecí prsa si nakrájíme na nudličky, osolíme a zprudka opečeme v hlubší pánvi.
  2. Přidáme kari koření a na kolečka nakrájený pórek.
  3. Chvíli restujeme, dáváme pozor, abychom si kari nepřepálili.
  4. Poté podlijeme vývarem, případně vodou.
  5. Dusíme do změknutí masa.
  6. Zahustíme rýžovou moukou rozmíchanou ve studené vodě a provaříme.
  7. Nakonec přidáme na zjemnění smetanu, přivedeme k varu a odstavíme.
  8. Dosolíme a podáváme s rýží.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 584.09 kcal | Protein: 40.47 g | Sacharidy: 70.64 g | z toho cukr: 2.14 g | Tuk: 13.56 g | z toho nas. MK: 6.74 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2353-kureci-prsa-na-kari-a-porku-s-ryzi