Kuřecí prsa na kari a pórku s rýží
Nemáte čas ani chuť na dlouhé vyvařování? Kuřecí kousky na kari, pórku a zjemněné smetanou máte hotové raz dva.
Ingredience (4 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
jako příloha
Postup přípravy
- Očištěná kuřecí prsa si nakrájíme na nudličky, osolíme a zprudka opečeme v hlubší pánvi.
- Přidáme kari koření a na kolečka nakrájený pórek.
- Chvíli restujeme, dáváme pozor, abychom si kari nepřepálili.
- Poté podlijeme vývarem, případně vodou.
- Dusíme do změknutí masa.
- Zahustíme rýžovou moukou rozmíchanou ve studené vodě a provaříme.
- Nakonec přidáme na zjemnění smetanu, přivedeme k varu a odstavíme.
- Dosolíme a podáváme s rýží.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 584.09 kcal |
Protein: 40.47 g |
Sacharidy: 70.64 g |
z toho cukr: 2.14 g |
Tuk: 13.56 g |
z toho nas. MK: 6.74 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2353-kureci-prsa-na-kari-a-porku-s-ryzi