Smaženého kapra s bramborovým salátem nemusíme brát pouze jako tradiční štědrovečerní menu, ale můžeme si ho dopřát kdykoliv během roku.
Ingredience (4 x porce)
na salát
Postup přípravy
Brambory na salát si uvaříme ve slupce klidně den dopředu. Poté oloupeme a přes drátěné kolečko protlačíme na kostičky do salátové mísy. Stejně tak uvařená vejce a mrkev.
Cibuli a kyselé okurky nakrájíme nadrobno a přidáme k zelenině. Promícháme.
Osolíme, opepříme, přidáme hořčici a majonézu. Opět důkladně promícháme. Případně ještě dosolíme. Nakonec zlehka vmícháme hrášek, aby se nám nerozmačkal.
Očištěného kapra osolíme, obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci s kapkou mléka a strouhance. Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.
Kdo má rád, podává s plátkem citronu.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 1,207.12 kcal |
Protein: 53.16 g |
Sacharidy: 72.59 g |
z toho cukr: 6.33 g |
Tuk: 73.33 g |
z toho nas. MK: 12.83 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2349-smazeny-kapr-s-bramborovym-salatem