Vinná klobása s bramborovou kaší
Pokud budete kupovat vinnou klobásu, je dobré si dát pozor na složení. Nám nejlépe chutnají vyrobené z telecího masa, žemlí a bílého vína.
Ingredience (4 x porce)
-
-
-
-
Bramborová kaše
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Vinnou klobásu si nejprve smotáme do malých šnečků. Zatočíme klobásku tak, jak se nám líbí a propíchneme buď špejlí nebo párátkem.
- Rozpálíme si v pánvi sádlo. Hladkou mouku si smícháme s mletou paprikou a klobásky v ní pořádně obalíme.
- Vložíme do rozehřátého sádla a opékáme do zlatova.
- Brambory si uvaříme v osolené vodě. Slijeme vodu a přidáme máslo, metličkou na kaši rozmačkáme, přilijeme horké mléko a osolíme.
- Na konec kaši ozdobíme výpekem z klobásek a jarní cibulkou a můžeme podávat společně s klobáskou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 1,167.91 kcal |
Protein: 36.60 g |
Sacharidy: 100.07 g |
z toho cukr: 7.39 g |
Tuk: 61.99 g |
z toho nas. MK: 26.05 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2345-vinna-klobasa-s-bramborovou-kasi