Vinná klobása s bramborovou kaší

Pokud budete kupovat vinnou klobásu, je dobré si dát pozor na složení. Nám nejlépe chutnají vyrobené z telecího masa, žemlí a bílého vína.

Ingredience (4 x porce)

Bramborová kaše

Postup přípravy

  1. Vinnou klobásu si nejprve smotáme do malých šnečků. Zatočíme klobásku tak, jak se nám líbí a propíchneme buď špejlí nebo párátkem.
  2. Rozpálíme si v pánvi sádlo. Hladkou mouku si smícháme s mletou paprikou a klobásky v ní pořádně obalíme.
  3. Vložíme do rozehřátého sádla a opékáme do zlatova.
  4. Brambory si uvaříme v osolené vodě. Slijeme vodu a přidáme máslo, metličkou na kaši rozmačkáme, přilijeme horké mléko a osolíme.
  5. Na konec kaši ozdobíme výpekem z klobásek a jarní cibulkou a můžeme podávat společně s klobáskou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 1,167.91 kcal | Protein: 36.60 g | Sacharidy: 100.07 g | z toho cukr: 7.39 g | Tuk: 61.99 g | z toho nas. MK: 26.05 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2345-vinna-klobasa-s-bramborovou-kasi