Rybí filé vůbec nemusí být smažené v trojobalu, abyste jej proměnili v pochoutku. Výborné je zapékané, doplněné o výraznou chuť oliv.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Malou zapékací mísu vymažeme máslem. Olivy nakrájíme na drobná kolečka. Rybí filé osolíme a opepříme z obou stran. Dáme na talíř a pokapeme citrónovou šťávou. Necháme pár minut v pokojové teplotě.
Poté dáme do pekáčku, přidáme olivy, přiklopíme poklicí a dáme péct na 20 minut na 180 stupňů.
Po 20 minutách vlijeme smetanu a pečeme dalších 20 minut. Poté odklopíme poklici, vypneme troubu a přidáme strouhaný sýr. Necháme 5 minut ve vyhřáté troubě a můžeme podávat.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 414.38 kcal |
Protein: 31.75 g |
Sacharidy: 1.70 g |
z toho cukr: 1.05 g |
Tuk: 31.78 g |
z toho nas. MK: 18.64 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2344-zapekane-file-s-olivami