Zapékané filé s olivami

Rybí filé vůbec nemusí být smažené v trojobalu, abyste jej proměnili v pochoutku. Výborné je zapékané, doplněné o výraznou chuť oliv.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Malou zapékací mísu vymažeme máslem. Olivy nakrájíme na drobná kolečka. Rybí filé osolíme a opepříme z obou stran. Dáme na talíř a pokapeme citrónovou šťávou. Necháme pár minut v pokojové teplotě.
  2. Poté dáme do pekáčku, přidáme olivy, přiklopíme poklicí a dáme péct na 20 minut na 180 stupňů.
  3. Po 20 minutách vlijeme smetanu a pečeme dalších 20 minut. Poté odklopíme poklici, vypneme troubu a přidáme strouhaný sýr. Necháme 5 minut ve vyhřáté troubě a můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 414.38 kcal | Protein: 31.75 g | Sacharidy: 1.70 g | z toho cukr: 1.05 g | Tuk: 31.78 g | z toho nas. MK: 18.64 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2344-zapekane-file-s-olivami