Vepřové v rajčatové omáčce se špagetami

Všemi milované špagety a k nim pomalu dušené a krásně měkké vepřové maso s jednoduchou omáčkou.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Vepřové maso nakrájíme na větší kostičky. Cibuli nakrájíme na proužky a dáme restovat na sádlo společně s masem, grilovacím kořením, paprikou a lžičkou saturejky.
  2. Po orestování podlijeme vodou do 2/3 a necháme pomalu dusit na mírnou teplotu asi 1,5 hodiny. Po půl hodině přidáme prolisovaný česnek.
  3. Na poslední půl hodinu přidáme rajčatový protlak, saturejku, sůl, pepř a cukr. Můžeme přiostřit špetkou chilli.
  4. Uvaříme špagety a můžeme společně podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 601.10 kcal | Protein: 39.59 g | Sacharidy: 71.05 g | z toho cukr: 11.10 g | Tuk: 15.32 g | z toho nas. MK: 5.07 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2341-veprove-v-rajcatove-omacce-se-spagetami