Všemi milované špagety a k nim pomalu dušené a krásně měkké vepřové maso s jednoduchou omáčkou.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Vepřové maso nakrájíme na větší kostičky. Cibuli nakrájíme na proužky a dáme restovat na sádlo společně s masem, grilovacím kořením, paprikou a lžičkou saturejky.
Po orestování podlijeme vodou do 2/3 a necháme pomalu dusit na mírnou teplotu asi 1,5 hodiny. Po půl hodině přidáme prolisovaný česnek.
Na poslední půl hodinu přidáme rajčatový protlak, saturejku, sůl, pepř a cukr. Můžeme přiostřit špetkou chilli.
Uvaříme špagety a můžeme společně podávat.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 601.10 kcal |
Protein: 39.59 g |
Sacharidy: 71.05 g |
z toho cukr: 11.10 g |
Tuk: 15.32 g |
z toho nas. MK: 5.07 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2341-veprove-v-rajcatove-omacce-se-spagetami