Rychle připravený salát, na který nepotřebujete dresink. Perfektně chutná díky opečené slanině. Tu si můžete propéct do křupava nebo jen lehce prohřát na pánvi.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Zelí nakrájíme na menší kostičky a dáme propláchnout do mísy se studenou vodou. Mrkev očistíme a škrabkou nakrájíme na pásky.
Anglickou slaninu nakrájíme na menší kostičky a dáme na suchou pánev vyškvařit.
Zelí vytáhneme z mísy, necháme okapat a rozdělíme na porce. Přidáme mrkev a anglickou slaninu, můžeme i s trochou výpeku. Zakápneme balzamikovým octem a můžeme podávat.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 388.34 kcal |
Protein: 13.47 g |
Sacharidy: 8.77 g |
z toho cukr: 5.58 g |
Tuk: 31.67 g |
z toho nas. MK: 10.62 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2340-salat-z-pekingskeho-zeli-s-anglickou-slaninou